Een korte kennismaking

RONALD

Geboren en getogen in Arnhem. Ik ben opgegroeid met dieren. Thuis liep altijd een vrolijk poedeltje rond en daarnaast was er regelmatig een tamme kauw of ekster. Eenmaal op mezelf wonend was ik de trotse bezitter van een mooi Dobermann teefje. Nadat deze (helaas te vroeg) is overleden, heb ik van een vriend een kruizing pittbull/bordeauxdog overgenomen. Een hond van aardig formaat dus, maar ontzettend lief. En ook nu huppelde er weer een poedeltje rond. Ik woon mijn hele leven tegen de uiterwaarden aan, waar je heerlijk kunt wandelen en waar ik dan ook dagelijks met mijn honden te vinden ben. 

Met de Cane Corso's die we hebben (gehad) gaan we op puppycursus en één of twee vervolgcursussen. Dit geeft voor hond en baasje elke keer weer veel plezier. Ook groeit hierdoor sneller de band met je hond. Een aanrader voor elke hondenbezitter!

HELGA

Opgegroeid tussen de boomgaarden in de Betuwe ben ik na een aantal verhuizingen in Arnhem beland. Een mooie stad met veel groen. Ook ik ben van huis uit opgegroeid met dieren en dan met name honden en katten. Bijna elk weekend gingen we met de hond naar het bos. Ik geniet van de gezelligheid en de onvoorwaardelijke liefde die honden je geven.

Ik ben een aantal jaren geleden weer met hardlopen begonnen. Guusje gaat sinds kort met mij mee en ik kan je vertellen dat dit het hardlopen een stuk leuker maakt. Het stimuleert enorm om nog een stukje extra te rennen als je ziet dat ze zo enthousiast en vrolijk naast je rent! 

ONZE EERSTE CANE CORSO

Na de geboorte van onze zoon gingen we op zoek naar een hond die én waaks was én goed met (kleine) kinderen kon omgaan. Na enig onderzoek kwamen we uit bij de Cane Corso. Alle kernmerken van dit ras spraken ons aan en in 1996 kochten we Frederik. Het was een super lieve hond; hij en onze zoon waren de beste maatjes. Daarnaast kon hij met alle mensen en dieren in zijn omgeving goed opschieten. Je kon hem gerust los uitlaten, want hij ging op geen enkele andere hond of kat af. Onze liefde voor het ras was geboren!

 

Onze plannen

Inmiddels hebben we meerdere Cane Corso's (gehad) en zijn zo enthousiast over dit ras dat wij er graag meer mee willen doen. We gaan met veel plezier naar de hondenshows, waar we veel gezellige mede Cane Corso liefhebbers hebben leren kennen. Hierdoor wordt het elke keer weer een gezellige dag. We vinden het daarnaast ook erg leerzaam en interssant om op zo'n dag de Cane Corso's van de anderen te vergelijken.

Naast het laten keuren van onze honden op hondenshows willen we graag een "verse" bloedlijn met Cane Corso's hier in Nederland opzetten. We hebben hiervoor een kennelnaam aangevraagd, te weten Los Perros Robustos. Een zogeheten broodfokker willen we niet worden, maar af en toe een nestje met pups van Cane Corso's met een goede kwaliteit lijkt ons prachtig. Met de goede showresultaten van Guusje en Harrie hebben we een mooie start kunnen maken!